ГоловнаСуспільствоВійна

Матіос: тисяча військових загинули в зоні АТО не в бою

Загибель солдатів у Херсонській області виявилася ще більш скандальною

Матіос: тисяча військових загинули в зоні АТО не в бою
Анатолий Матиос

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що більш ніж тисяча військовослужбовців загинули в зоні АТО не в бою.

"Я вам зараз цифри назву небойові, невідворотні та санітарні втрати української армії. Три полки. Більш ніж тисяча людей - це небойові втрати в АТО. Розстріл товаришів по службі, необережне поводження зі зброєю, каліцтво, що призвело до смерті, ДТП, нібито хвороби серця... Випадок був, коли на п'яну голову один «герой» кинув гранату в буржуйку. Тринадцять людей лягло! Куди їх записати?" - обурився Матіос в інтерв'ю виданню "Медіа Інфо Ресурс".

Судячи з усього, Матіос говорить про загибель військових в селі Червоний Чабан Херсонської області. У ніч на 1 лютого 2015 року в польовому таборі військової частини, дислокованої тут, сталася пожежа, унаслідок якої шість військовослужбовців загинули, а 11 отримали опіки різного ступеня тяжкості. Це офіційні дані, оприлюднені на сайті військової прокуратури Південного регіону. Повідомлялося, що один із солдатів для розпалювання печі застосував бензин.

За неофіційною інформацією, загиблих було більше, а причиною пожежі став вибух гранати.

Чому слова Матіоса розходяться з офіційною версією очолюваного ним відомства, не відомо.

Нагадаємо, 20 листопада 2015 року Генштаб повідомив, що від початку антитерористичної операції на Донбасі під час бойових дій загинули 1842 військових, ще 831 - не в боях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram