ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" хоче відкрити залізничний перегін "Авдіївка - Ясинувата" в лютому

Бойовики сподіваються збільшити транзит через "ДНР".

"ДНР" хоче відкрити залізничний перегін "Авдіївка - Ясинувата" в лютому
Железная дорога, Авдеевка
Фото: Макс Левин

Самопроголошена "ДНР" заявляє про намір відкрити залізничний перегін "Авдіївка - Ясинувата" в лютому відповідно до домовленостей, яких досягнуто в Мінську в лютому 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні "ДНР".

Згідно з повідомленням, питання про відновлення зруйнованих унаслідок бойових дій перегонів "Авдіївка - Ясинувата" і "Оленівка - Південнодонбаська" представники "ДНР" порушували на переговорах Тристоронньої контактної групи в Білорусі.

"Є два перегони, про які ми порушили питання на рівні Мінська, - "Авдіївка - Ясинувата" і "Оленівка - Південнодонбаська". Перегін "Оленівка - Південнодонбаська" ми відновили в листопаді 2015 року. Перегін "Авдіївка - Ясинувата" - на фінальній стадії відновлення, у лютому плануємо його запуск", - цитують повідомлення "міністра транспорту" "ДНР" Семена Кузьменка.

За словами Кузьменка, у січні представник "ДНР" на мінських переговорах Денис Пушилін повідомив сторони про відновлення ділянки "Оленівка - Південнодонбаська", але цей перегін досі не запущено в роботу.

У повідомленні наголошено, що ділянка готова для руху поїздів на тепловозній тязі, але українська сторона на переговорах у Мінську не обговорила з "ДНР" план його роботи.

Запуск перегону "Авдіївка - Ясинувата", за словами Кузьменка, дозволить збільшити транзит через "ДНР".

У січні 2015 року Кабмін доручив Міністерству інфраструктури та Державній адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" за погодженням зі Службою безпеки України встановити оновлені координати меж Придніпровської, Південної та Донецької залізниць до завершення антитерористичної операції.

Зокрема, згідно зі списком оновлених територіальних меж залізниць, на ділянці "Авдіївка - Ясинувата" станція "Авдіївка" входить до складу Придніпровської дороги, а станція "Ясинувата" - до Донецької.

"Укрзалізниця" відновила рух вантажних поїздів на ділянці "Майорськ - Микитівка" Донецької залізниці з 16 серпня 2015 року.

Нагадаємо, 27 січня Кабмін звільнив начальників усіх залізниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram