ГоловнаСуспільствоВійна

Керівництво АТО вирішило закрити КПП "Зайцеве" через обстріли

Діяльність пункту пропуску буде відновлено після повного припинення вогню

Керівництво АТО вирішило закрити КПП "Зайцеве" через обстріли
Фото: reporter.dn.ua

Контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду "Зайцеве" у районі окупованої бойовиками "ДНР" Горлівки закриють з 3 лютого 2016 року.

Таке рішення ухвалили на зустрічі голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського з керівництвом штабу антитерористичної операції, повідомляє офіційний сайт ВЦА.

Як пояснив Жебрівський, останнім часом почастішали обстріли цього КПП зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями, у тому числі - з 82-міліметрових мінометів. Так, 29 січня обстріляли пункт пропуску в районі Майорського, в результаті чого було поранено військовослужбовців і пошкоджено техніку.

"У зв'язку з реальною загрозою для життя і здоров'я мирних жителів, з метою недопущення повторення ситуації з розстрілом пасажирського автобусу минулого року у Волновасі вирішено тимчасово призупинити роботу КПВВ "Зайцеве". Діяльність пункту пропуску відновиться тільки після стабілізації ситуації і повного припинення вогню, в зону ураження якого потрапляють люди, змушені перетинати лінію розмежування", - наголошується в повідомленні.

Питання роботи всіх КПВВ області залишається на особливому контролі Донецької ОДА і штабу АТО.

Нагадаємо, раніше Жебрівський заявив про можливе закриття пунктів пропуску "Зайцеве" і "Мар'їнка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram