ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: Україна не може впроваджувати Мінськ-2 в односторонньому порядку

Президент зажадав від Росії зробити відповідні кроки

Порошенко: Україна не може впроваджувати Мінськ-2 в односторонньому порядку
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко перед зустріччю з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що Україна більше не може впроваджувати Мінські угоди в односторонньому порядку.

Він зазначив, що найперший пункт домовленостей - припинення вогню - не дотримується бойовиками. "Перемир'я або є, або його немає. І на мій жаль, зараз його немає, і люди вмирають, як раніше", - заявив президент.

На його думку, проросійські бойовики не зацікавлені в тому, щоб на Донбас прийшов мир. "У сформованих обставинах українське суспільство і український парламент не мають впевненості, що наші подальші односторонні кроки приведуть до відповідних заходів", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що він, як і раніше, не бачить альтернативи Мінським угодам, але "їхня імплементація не можлива в односторонньому порядку". Він наполягає, що Росія мусить забрати свої війська і озброєння з Донбасу і повернути Україні контроль над кордоном.

Ангела Меркель була присутня на брифінгу, на якому Порошенко зробив цю заяву.

Нагадаємо, що 21-22 червня спочатку президент Франції Франсуа Олланд, а потім президент США Барак Обама і канцлер ФРН Ангела Меркель закликали прискорити виконання Мінських домовленостей.

При цьому раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що не зобов'язаний повертати Україні контроль над кордоном Луганської та Донецької областей з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram