ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ООН просить відновити роботу КПП "Зайцеве" в зоні АТО

В організації закликають відкрити нові безпечні пункти пропуску

Місія ООН просить відновити роботу КПП "Зайцеве" в зоні АТО
Фото: reporter.dn.ua

Рішення керівництва антитерористичної операції з 3 лютого закрити контрольно-пропускний пункт "Зайцеве" у Донецькій області, а також інші КПП провокує серйозну стурбованість представників гуманітарних організацій.

Про це повідомляє офіційний сайт Представництва ООН в Україні.

"Закриття КПП безпосередньо впливає на життя людей... У разі загострення конфлікту цивільні особи можуть опинитися в небезпечних районах, залишившись один на один з насильством, ризиком вибухів мін і боєприпасів. Ми закликаємо уряд України не закривати КПП", - йдеться у зверненні місії ООН.

В організації підкреслюють, що, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, в разі необхідності закриття транспортного коридору слід вивчити всі можливі альтернативи і відкрити нові безпечні пункти пропуску для вільного пересування людей, особливо з територій, де проходять активні бойові дії.

"Навіть якщо є певна стурбованість з приводу безпеки, обмеження руху має бути пропорційним", - зазначають в ООН.

Нагадаємо, штаб АТО розглядає можливість тимчасового закриття контрольних пунктів в'їзду/виїзду в зоні АТО у зв'язку зі збільшенням провокаційних обстрілів прокремлівськими бойовиками. Зокрема віднині в Донецькій області тимчасово закрито КПП "Зайцеве".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram