ГоловнаСуспільствоВійна

На КПП у зоні АТО з'являться укриття на випадок обстрілів

Перші реконструйовані пункти перевірки громадян з'являться в Маріуполі

За завданням голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, військові інженери розробили спеціальні укриття для блокпостів на випадок обстрілів.

Як повідомляє офіційний сайт облуправління Нацполіції, перші реконструйовані пункти перевірки громадян та автотранспорту незабаром з'являться в Маріуполі.

"Якщо ідеї поліції і Нацгвардії підтримає обласна та місцева влади, то спочатку Маріуполь, а потім і інші міста Донецької області позбудуться незручних споруд на автошляхах. На зміну старим блокпостам прийдуть сучасні пункти в'їзду і виїзду, де буде здійснюватися перевірка громадян та автотранспорту", - йдеться в повідомленні.

Для перевірки транспорту з'являться окремі майданчики, поблизу яких обов'язково буде обладнано укриття на випадок обстрілів. Поряд перебуватиме спеціальний модуль для додаткової перевірки документів громадян.

Фото: npu.gov.ua

Решта споруд, необхідні для функціонування пункту пропуску, буде винесено за межі проїжджої частини. Також передбачають обладнати пости всім необхідним для цілодобового режиму роботи і несення служби: електроживлення, вода, кімнати відпочинку тощо.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

"Розроблені нами матеріали узгоджені з військовими інженерами і готові до реалізації", - зазначив начальник ГУ Нацполіції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, через продовження обстрілів відсьогодні тимчасово закрито пункт пропуску "Зайцеве" в Донецькій області. У зв'язку з цим представники спостережної місії ООН закликали керівництво АТО не закривати КПП або ж відкрити нові безпечні пункти пропуску для вільного пересування громадян, особливо з територій, де тривають активні бойові дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram