ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомляє про намір бойовиків знищити Зайцеве

Терористи почали застосовувати тактику "випаленої землі"

Штаб АТО повідомляє про намір бойовиків знищити Зайцеве
Фото: reporter.dn.ua

Штаб антитерористичної операції заявляє про намір бойовиків знищити населений пункт Зайцеве Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Після вимушеного закриття керівництвом АТО контрольного пункту в'їзду-виїзду "Зайцеве", проросійські бойовики почали застосовувати тактику "випаленої землі" [...] замість того, щоб припинити вогонь і створити безпечні умови для відновлення роботи КПВВ "Зайцеве", керівництво так званої "ДНР" ухвалило рішення стерти з лиця землі населений пункт", - йдеться у повідомленні.

За даними штабу, у ніч на 4 лютого по позиціях сил АТО у Зайцевому і Майорську терористи випустили понад 150 мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм.

Такі дії спостерігаються і на інших напрямках. Зокрема, біля Комінтернового на Маріупольському напрямку і Трьохізбенки - на Луганському.

За даними розвідки, з метою збільшення матеріального, технічного забезпечення з боку Росії, бойовики поширюють чутки і відкрито дезінформують своїх російських кураторів про підготовку українських військових до наступу. При цьому сепаратисти відкривають вогонь по своїх позиціях, заявляючи, що це зробили українські військові.

Нагадаємо, на окуповану бойовиками "ЛНР" територію прибула група офіцерів Генштабу РФ з метою перевірити оперативну і бойову підготовку найманців. Під час "перевірки" бойовики протягом години обстрілювали позиції сил АТО у Трьохізбенці з боку Червоного Лиману з кулеметів і мінометів (всього було випущено 60 мін). У Станиці Луганській також зафіксовано постріли зі 120-міліметрового міномета з боку Миколаївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram