ГоловнаСуспільствоВійна

Адвокат виклав в Інтернет запис переговорів терористів про Савченко

Терористи говорили про полонення льотчиці ще до загибелі журналістів

Адвокат виклав в Інтернет запис переговорів терористів про Савченко
Адвокат Илья Новиков
Фото: www.facebook.com/Ilya.S.Novikov

Адвокат української льотчиці, депутата Надії Савченко Ілля Новіков виклав в Інтернет імовірний запис між колишнім співробітником Адміністрації президента Росії Павлом Карповим і колишнім ватажком "ЛНР" Валерієм Болотовим.

Аудіозаписи Новіков опублікував на своїх сторінках у соцмережах.

У першому уривку бойовик на ім'я Сергій повідомляє Плотницького, який на той час командував батальйоном терористів "Зоря", про захоплення української "снайперки" 17 червня 2014 року, тобто до загибелі російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина.

"З точки зору підтвердження алібі Надії, найважливіший запис. "Серьожа" доповідає Плотницькому, що для нього є сюрприз, взяли бабу-снайпера, нехай збирає пресу і "всю херню". Це відбувається о 10.46. До загибелі журналістів ще година", - написав Новіков.

В іншій перехопленій розмові колишній ватажок "ЛНР" Валерій Болотов обговорює взяття Савченко в полон, імовірно, з російським політтехнологом Павлом Карповим. раніше льотчиця упізнала в ньому одного зі своїх викрадачів.

Болотов розповідає, що бойовики взяли в полон українку, і раніше нею вже цікавилося ФСБ РФ. З розмови випливає, що Савченко була відома російським спецслужбам, оскільки Болотову сказали, що українська льотчиця воювала в Іраку. При цьому російську спецслужбу співрозмовники називають "бабуся".

Ще в одній розмові Болотов розповідає про Савченко російським журналістам.

Нагадаємо, у Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Як заявляється у справі, льотчиця, котра служила в добровільному батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, у результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин. Також у справі стверджується, що далі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї і сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram