ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб виклав історію боїв за Дебальцеве

Військові назвали російські підрозділи, які воювали на Донбасі.

Генштаб виклав історію боїв за Дебальцеве
Фото: www.facebook.com/aleksej.gerasimow

Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив аналіз бойових дій на Дебальцівському плацдармі з 27 січня до 18 лютого 2015 року.

Як сказано в документі, за весь період оборони Дебальцівського виступу загинули 136 і було поранено 331 військовослужбовця Збройних сил України. При цьому в період найзапекліших боїв із 15 січня по 18 лютого 2015 року загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 потрапили в полон і 18 зникли безвісти.

За інформацією Генштабу, українським військовим у цьому районі протистояли об'єднані сили бойовиків і російської армії, що значно перевершували за особовим складом і бойовою технікою.

Зокрема, угруповання незаконних збройних формувань, які діяли на Дебальцівському напрямку, складалися переважно з підрозділів так званого "1-го армійського корпусу "ДНР" чисельністю близько 7 батальйонних тактичних груп зі складу так званих "1-ї", "3-ї", "5-ї" і "7-ї" окремих мотострілкових бригад. Їхні дії підтримували близько двох батальйонних тактичних груп "2-го армійського корпусу "ЛНР".

За даними Генштабу, регулярні підрозділи Збройних сил Російської Федерації були представлені 8 дивізіонами реактивної та ствольної артилерії, які обстрілювали позиції українських підрозділів; 8 батальйонними тактичними групами, які були зосереджені на тимчасово окупованих територіях України поблизу Дебальцевого. У документі перелічено назви підрозділів російської армії.

Генштаб стверджує, що бойовики, маючи підтримку підрозділів Збройних сил РФ, прагнули за будь-яку ціну здійснити оточення і розгром українських військ. "Ліквідувавши Дебальцівський виступ, російсько-терористичні війська мали на меті розвинути наступ і захопити Артемівськ, Краматорськ і надалі Харків", - заявляють у відомстві.

Нагадаємо, раніше Генштаб виклав офіційну історію іловайської трагедії, а також історію боїв за Донецький аеропорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram