ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма наполягає на необхідності розміщення миротворців на кордоні з РФ

Контактна група щодо Донбасу планує провести засідання 10 лютого

Кучма наполягає на необхідності розміщення миротворців на кордоні з РФ
Леонид Кучма
Фото: telegraf.com.ua

Колишній президент, представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма наполягає на необхідності розміщення миротворців на українсько-російському кордоні.

"Я завжди говорив і сьогодні ще раз повторю: нам потрібно, щоб на українсько-російському кордоні були миротворчі війська, тому що сподіватися на те, що нам завтра віддадуть кордон, ми не можемо", - заявив Кучма.

За його словами, сьогодні складно говорити про довіру до бойовиків, якщо вони не допускають на підконтрольні їм території представників спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).

Кучма також виключає визнання міжнародною спільнотою можливих "виборів" в самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

"Нехай проводять. Нехай ще раз покажуть світові, хто вони такі. І не треба буде нам умовляти: "слухайте, не проводьте вибори" і так далі, а вони нам будуть додаткові умови виставляти. Нехай проводять. Світ не визнав минулі вибори ... і ніколи не визнає", - сказав Кучма, коментуючи інформацію про те, що "ЛНР" і "ДНР" повернулися до ідеї самостійно провести "вибори" поза Мінськими домовленостями".

При цьому він зауважив, що навіть якщо такі "вибори" будуть проведені, це не зруйнує чинний формат врегулювання конфлікту.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу заплановано на 10 лютого. Однак, свою участь поки що не підтвердила російська сторона.

"Я сьогодні отримав пропозицію від Сайдика, нашого координатора від ОБСЄ, на 10-е число. Я дав згоду. Не знаю, як Росія відповість", - сказав Кучма.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко перед зустріччю з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що Україна більше не може впроваджувати Мінські угоди в односторонньому порядку і зажадав, щоб російська сторона зробила кроки у відповідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram