ГоловнаСуспільствоВійна

Військові запобігли підриву ЛЕП у Луганській області

Бойовики планували підірвати ЛЕП у "сірій зоні"

Українські військові затримали в районі міста Попасна Луганської області автомобіль з вибухівкою, яка могла бути закладена під одну з опор лінії електропередачі.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Автомобіль рухався в так званій "сірій зоні", де проводилися роботи з розмінування та відновлення ЛЕП.

Фото: Прес-центр АТО

Відзначається, що роботи в цій зоні проводяться "за обопільною домовленістю між сторонами конфлікту під наглядом представників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування (СЦКК) і спостерігачів місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ)".

"У день, коли був затриманий автомобіль, роботи з відновлення ЛЕП проводитися не могли, адже не було відповідного запиту. Автомобіль рухався з боку окупованої бойовиками території", - наголошується в повідомленні.

У машині містилася вибухівка і протитанкова міна, підготовлена для установки таким чином, щоб її неможливо було знешкодити.

Фото: Прес-центр АТО

"Протитанкову міну планували встановити під опорою ЛЕП. За задумом бойовиків, на ній повинні були вибухнути українські сапери разом з робітниками, які проводили відновлювальні роботи. А в ідеалі - представники місії ОБСЄ", - повідомили в штабі.

На думку керівництва АТО, в подальшому цій події надали б широкого розголосу з метою звинуватити Україну в мінуванні об'єктів інфраструктури і зриві Мінських домовленостей.

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО і далі залишається напруженою, бойовики не припиняють обстріли позицій українських військових. За минулу добу на Донбасі поранення отримали 11 бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram