ГоловнаСуспільствоВійна

Біля блокпоста неподалік Мар'їнки підірвався мікроавтобус із пасажирами (оновлено)

Загинули щонайменше три людини, є поранені

У Донецькій області біля блокпоста "Мар'їнка" на невстановленому вибуховому пристрої підірвався мікроавтобус Volkswagen Transporter із пасажирами.

Про це повідомляє офіційний сайт Нацполіції.

Повідомлення про вибух надійшло о 8:10 ранку. Відомо, що автомобіль їхав із Донецька в Курахове.

"Не доїжджаючи до контрольно-пропускного пункту, мікроавтобус з'їхав з основної дороги і наїхав на вибуховий пристрій. Кількість постраждалих і обставини події встановлюють", - повідомили в поліції.

У штабі антитерористичної операції уточнили, що загинули три людини.

"Автомобіль перебував у черзі в напрямку так званої "ДНР". Проігнорувавши знаки, що попереджають про мінну небезпеку, водій автомобіля виїхав на узбіччя, де і стався підрив. В автомобілі перебували п'ять осіб. У результаті підриву двоє людей загинули на місці. Один пасажир помер у "кареті" швидкої допомоги від отриманих поранень", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

Оновлення на 11:30. Начальник Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив нові подробиці підриву мікроавтобуса Volkswagen Transporter біля КПП "Мар'їнка".

"У мікроавтобусі загинув водій, 1971 року народження, житель Луганська. Там само, поруч, на майданчику, були люди, які очікували транспорту на узбіччі дороги. З них смертельні поранення отримав чоловік (помер у лікарні). Тяжкі поранення отримала жінка", - повідомив він.

Оновлення на 12:00. Прокуратура Донецької області повідомила, що в Курахівській лікарні помер четвертий постраждалий. Це житель Макіївки.

Нагадаємо, бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військових на Донбасі, а також контрольно-пропускні пункти на окупованій території. Зокрема через обстріли із 3 лютого тимчасово закрили КПП "Зайцеве" в Донецькій області. У Луганській області перенесли відкриття автомобільного пункту пропуску в Золотому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram