ГоловнаСуспільствоВійна

У МЗС РФ назвали "спілкуванням" підтримку бойовиків на Донбасі російськими офіцерами

Російська сторона прокоментувала порушення кримінальної справи проти офіцерів СЦКК

У МЗС РФ назвали "спілкуванням" підтримку бойовиків на Донбасі російськими офіцерами
Представитель МИД РФ Мария Захарова
Фото: russian.rt.com

У Міністерстві закордонних справ Російської федерації назвали "спілкуванням" підтримку бойовиків на Донбасі російськими офіцерами, які входять до складу Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК).

Про це заявила на брифінгу представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє УНІАН.

"Не варто вигадувати, що спілкування з ними - це підтримка бойовиків. Саме ця логіка є тупиковою в реалізації імплементації Мінських домовленостей, оскільки не можна, за словами Києва, домовлятися з терористами, не можна з ними сідати за один стіл", - сказала Захарова.

Вона вважає, що бойовиків на Донбасі "ніхто у світі не називає терористами".

Відповідаючи на питання, чи вважає російська сторона нормальним, що російські офіцери із СЦКК отримують нагороди від бойовиків "ДНР" і "ЛНР" за участь у бойових діях проти української армії, Захарова сказала: "Ненормально те, що проти власного народу розгорнуто контртерористичну операцію, при тому що жодних терористів там немає".

Нагадаємо, в грудні виявилося, що військовослужбовці Росії, які входять у склад СЦКК, мають статус звичайних туристів.

9 лютого Служба безпеки порушила справу проти російських офіцерів СЦКК. Наприкінці січня - на початку лютого в росіян вилучили матеріали, які можуть свідчити про їхню співпрацю з бойовиками. Серед них - навчальні матеріали та посібники, пропагандистські матеріали, шеврони і прапори "ДНР". Також у кількох офіцерів знайшли документи про нагородження ватажками "ДНР" за допомогу у відбитті "агресії держави України".

У СЦКК входять 74 російські офіцери, з яких 34 постійно перебувають на території, підконтрольній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram