ГоловнаСуспільствоВійна

Голова СБУ заявив про створення Росією нового армійського корпусу поряд з Україною

За словами Грицака, військове формування комплектують із громадян України.

Голова СБУ заявив про створення Росією нового армійського корпусу поряд з Україною
Василий Грицак
Фото: Макс Требухов

Голова Служби безпеки України Василь Грицак стверджує, що Росія створює третій армійський корпус на прикордонній з Україною території. За його словами, новий корпус формується з громадян України на території Ростовської області.

"Наскільки нам відомо, в грудні 2015 року Російська Федерація почала створювати третій армійський корпус, який буде дислокуватися на території Ростовської області. Вже призначено керівника цього підрозділу - громадянина Росії", - сказав Грицак в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Грицака, зараз Росія активно набирає громадян віком 25-30 років. "У першу чергу намагаються укомплектувати громадянами України. Але оскільки бойовий дух і бажання воювати там усе менші, то комплектують тими, кого можуть зловити", - додав Грицак.

Яким чином громадяни України можуть бути оформлені в російську армію, Грицак не уточнив.

У вересні минулого року агентство Reuters із посиланням на свого кореспондента з місця подій повідомило про спорудження військової бази в Бєлгородській області. Агентство повідомляло, що військове містечко може розташуватися в селі Солоти, неподалік Валуйок, за 25 км від кордону з Луганською областю. Репортер бачив, як робітники встановлюють металевий паркан і прокладають дорогу до місця будівництва в великому кукурудзяному полі біля села.

Наприкінці вересня Reuters повідомляв, що Росія готується будувати другу велику військову базу біля кордону з Україною. Друга база, за даними агентства, розташовуватиметься на околиці міста Богучар Воронезької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram