ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області з початку АТО зникли понад 1,5 тис. осіб

Більшість викрадень зареєстровано в 2014 році

У Донецькій області з початку АТО зникли понад 1,5 тис. осіб
Фото: EPA/UPG

У Донецькій області з початку антитерористичної операції зареєстровано понад 1,5 тис. кримінальних проваджень за фактами викрадення людей.

Про це інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції в Донецькій області.

Згідно з поліцейською статистикою щодо безвісти зниклих громадян, яких було викрадено або незаконно позбавлено волі в період із квітня 2014-го по цей час на території Донецької області, незнайденими залишаються 384 людини.

Більшість викрадень зареєстровано в 2014 році, коли бойовики захопили частину регіону та встановили на окупованих територіях режим терору (1172 кримінальні провадження), сказано в повідомленні.

На сьогодні залишається 311 кримінальних проваджень, в яких фігурують 384 зниклих громадянина, розслідування стосовно яких зайшло в глухий кут.

"Більшість цих людей зникли в 2014-2015 роках, ми розуміємо, що деяких із них уже немає серед живих. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб дізнатися, що з ними, встановити їх місце перебування або знайти та ідентифікувати тіло. Винуватих у тяжких злочинах необхідно покарати. Потрібно заново підняти кожне кримінальне провадження, провести повний комплекс усіх необхідних оперативно-розшукових і слідчих заходів, включаючи ДНК-експертизи", - наголосив голова ГУ НП у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, працівникам органів внутрішніх справ, які не пройшли переатестацію в Національну поліцію, запропонують роботу в поліції в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram