ГоловнаСуспільствоВійна

Хуг розповів про фальшивих "місцевих жителів" у Зайцевому

На думку ОБСЄ, до завезення підставних "коментаторів" причетний один із ватажків "ДНР" Басурін

Хуг розповів про фальшивих "місцевих жителів" у Зайцевому
Александр Хуг

Ватажки бойовиків на Донбасі звозять підставних місцевих жителів, щоб впливати на спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в Донецьку, повідомляє "Укрінформ".

"Коли ми збиралися виїжджати із села (Зайцеве - ред.), на дорозі перебувала група цивільних осіб не з цього населеного пункту. Я також бачив Басуріна ("заступник командувача корпусом міноборони ДНР" Едуард Басурін - ред.), який ховався в будинку просто за цими людьми", - розповів Хуг, відповідаючи на питання представниці "міністерства інформації ДНР", чому він "поспілкувався з одними місцевими жителями і не захотів спілкуватися з іншими".

"Ви можете передати Басуріну, що я готовий поспілкуватися з ним безпосередньо, і йому не треба автобусами завозити людей, щоб спілкуватися опосередковано", - наголосив Хуг.

На питання про те, як спостерігачі дізналися, що це були не місцеві жителі, Хуг відповів, що люди не орієнтувалися на нібито знайомій їм місцевості. "Вони дивилися на церкву і шукали вхід у неї", - зазначив він.

Як пише місцевий сайт Горловка.ua, під час візиту Хуга на нього накинулися з критикою роботи місії і нецензурною лайкою. Наприклад мешканка Зайцевого обурювалася, що спостерігачі "нічого не роблять, а лише фотографують жителів і наслідки обстрілу".

"Скільки можна терпіти, товариші, а наші мовчать (має на увазі бойовиків "ДНР", - ред.), учора хотіла бігти на школу і сказати, чому ви не стріляєте", - обурювалася жінка.

Нагадаємо, місія США при ОБСЄ заявила про те, що ситуація з безпекою на сході України погіршується, і звинуватила в цьому "об'єднані російсько-сепаратистські сили" на Донбасі.

Після цього місія ОБСЄ відвідала селища Зайцеве за 13 км від окупованої Горлівки. Спостерігачам стало відомо, що в селі після обстрілу залишилися вирви, вони хотіли проінспектувати ці місця. Одна їм не вдалося це зробити - завадила група цивільних осіб. Ватажки бойовиків "ДНР" заявили, що не могли захистити місію від "стурбованих" місцевих жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram