ГоловнаСуспільствоВійна

ООН запросила в донорів майже 300 млн доларів для Донбасу

Гуманітарну допомогу отримають 2,5 млн українців, які постраждали в результаті конфлікту

ООН запросила в донорів майже 300 млн доларів для Донбасу
Фото: Макс Левин

Установи системи Організації Об'єднаних Націй спільно з урядом України запросили в донорів 298 млн доларів США на фінансування Плану гуманітарного реагування на 2016 рік, інформує Центр новин ООН.

Передбачають, що 2016 року за рахунок коштів, на які подано запит, гуманітарну допомогу отримають 2,5 млн українців, які постраждали в результаті конфлікту.

"Уже майже два роки постраждалі люди, переважно похилого віку, і сім'ї з дітьми намагаються впоратися з наслідками конфлікту в Україні. Загальний вплив різних чинників, таких як проблеми з безпекою, міни, руйнування, поранення, порушення системи надання основних послуг, проблеми з працевлаштуванням і обмеження свободи пересування - все це призвело до того, що гуманітарні потреби і потреби в захисті виросли", - зазначив координатор гуманітарних питань в Україні Ніл Вокер.

У рамках плану передусім отримають допомогу люди, які живуть уздовж "лінії розмежування" і в непідконтрольних уряду районах.

В ООН зазначають, що в результаті конфлікту найбільше постраждали 800 тис. цивільних осіб, які проживають уздовж "лінії розмежування". У скрутному становищі перебувають також приблизно 2,7 млн осіб, які проживають за "лінією з'єднання" і на непідконтрольних уряду територіях. Допомоги все ще потребують багато внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, наприкінці січня 2016 року ООН попросила $861 млн для усунення гуманітарної кризи в Іраку, причиною якої стала війна проти "Ісламської держави" (ІД).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram