ГоловнаСуспільствоВійна

Поліцейські затримали "завгоспа" Гіркіна у Слов'янську

Бойовикові загрожує до 8 років в'язниці

Поліцейські затримали "завгоспа" Гіркіна у Слов'янську
Фото: dn.npu.gov.ua

У Слов'янську Донецької області поліцейські затримали бойовика "ДНР" з позивним "Дєд", громадянина Росії, якого раніше вважали "заступник міністра оборони ДНР" терориста Ігоря Гіркіна.

Про це повідомляє офіційний сайт управління Нацполіції. "Затриманий із позивним "Дєд" брав активну участь у незаконному збройному формуванні та займав посаду заступника Гіркіна (Стрєлкова) з адміністративно-господарської частини в період окупації Слов'янська. Після звільнення міста від бойовиків чоловік сховав зброю, яка було в нього і його підлеглих, і поїхав у Росію. Тільки-но втікач повернувся додому, його відразу затримали правоохоронці", - йдеться в повідомленні.

Фото: dn.npu.gov.ua

Встановлено, що у квітні 2014 року цей чоловік, перебуваючи у захопленій будівлі Слов'янського відділення міліції, був завербований бойовиком із позивним "Щит". Йому було запропоновано зайняти посаду "заступника" Гіркіна з адміністративно-господарської частини.

У підпорядкуванні "Дєда" було 15 осіб: слюсарі, сантехніки, електрики, теслі та інші.

Фото: dn.npu.gov.ua

Крім ремонтних робіт на замовлення окупантів, вони здійснювали незаконний огляд громадян і транспорту. На озброєнні "Дєд" мав пістолет Макарова з набоями, а також на його ім'я було виписано посвідчення "стрільця" так званої "ДНР".

Після звільнення міста від бандформувань бойовик кілька днів залишався в Слов'янську, щоб заховати свою зброю і своїх підлеглих. Потім він виїхав до Росії.

Фото: dn.npu.gov.ua

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, колишній лідер бойовиків "ДНР" Гіркін покинув територію України в серпні 2014 року і згодом заявив, що не повернеться в зону бойових дій. Як повідомляли, за Слов'янську кампанію він отримав мільйони рублів.

У жовтні 2015 року Гіркін допустив створення політичної партії, опозиційної президентові РФ Володимиру Путіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram