ГоловнаСуспільствоВійна

На територію України заїхав 49-й російський гумконвой

Автомобілі привезли на Донбас протерміновані консерви

На територію України заїхав 49-й російський гумконвой
Фото: mchs.gov.ru

У четвер на територію України заїхав 49-й російський конвой вантажівок, який везе гуманітарну допомогу (згідно із заявами РФ) Донбасу.

"Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (49-го) так званого "гуманітарного конвою". У період з 5:55 до 6:50 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну пішли дві колони "гумконвою" у складі 101 автомобіля", - повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Автомобілі були завантажені лише на третину. Українська міжвідомча група змогла тільки візуально спостерігати за пересуванням вантажівок.

"Особливістю цього «гумконвою» стала невідповідність характеру вантажу до зазначеного в ноті МЗС РФ. Зокрема, не вказано книги невідомого змісту, промислові електростанції і генератори, будівельні електроінструменти. Ще однією особливістю було те, що м'ясні та рибні консерви виявилися протермінованими, оскільки їх термін придатності було вказано 2 роки, а дата виготовлення - 2012 рік. На коробках із м'ясними тушкованками також є маркування «крихкий вантаж, не перевертати». Крім того, російська сторона відмовилася надавати інформацію про зміст книг, які перевозилися", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, цей конвой став першим у 2016 році.

Попередній заїхав на Донбас 24 грудня. Наприкінці січня в МНС РФ повідомили, що відновлять доставку гуманітарної допомоги на Донбас.

Росія направляє колони з гуманітарною допомогою з серпня 2014 року. За цей час в Україну заїхали близько 5 тисяч вантажівок. Усі гумконвої перетнули кордон України незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram