ГоловнаСуспільствоВійна

Жебрівський запевнив, що бойовики не зможуть захопити Мар'їнку за добу

Для паніки немає підстав

Жебрівський запевнив, що бойовики не зможуть захопити Мар'їнку за добу
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський упевнений, що бойовикам не вдасться здійснити свої плани щодо захоплення Мар'їнки за добу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Насправді йде переміщення техніки, накопичення техніки. Зокрема, це спостерігається в районі Старомихайлівки, там помічені російські військові, з номерами російськими на автомобілях і так далі. Сьогодні територією, що її контролюють українські військові у Мар'їнці, цим сектором керує бойовий офіцер, генерал. На сьогодні те, про що вони мріють, їм не вдасться однозначно. Я був там, у нас достатньо сил і засобів, і думаю, що не потрібна якась паніка з приводу того, що ось-ось вони хочуть (наступати, - ред.)", - заявив Жебрівський.

За його словами, на випадок наступу завжди є план заходів, який розробляють департамент цивільного захисту та департамент охорони здоров'я, мобілізаційні плани. У ВГА готові до будь-якого розвитку подій.

Нагадаємо, 18 лютого з'явилася інформація про те, що російсько-терористичні війська накопичують техніку й особовий склад з метою захоплення Мар'їнки. При цьому терористи не приховують, що планують упродовж доби захопити Мар'їнку. За даними очевидців, сили і техніку бойовики нарощують у Петровському районі Донецька. Зокрема, помічено декілька РСЗВ "Град" і більш ніж 10 танків.

У вечірньому зведенні штабу АТО йдеться, що в четвер у районі Мар'їнки супротивник шість разів відкривав прицільний вогонь по опорних пунктах ВСУ. Окупанти застосовували тут гранатомети і БМП. Контрольний пункт "Мар'їнка" обстріляв ворожий снайпер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram