ГоловнаСуспільствоВійна

У "ДНР" анонсували обмін полоненими у форматі "3 на 6"

У "ДНР" анонсували обмін полоненими у форматі "3 на 6"
Фото: Иван Боберский

"Омбудсмен" "ДНР" Дарія Морозова заявила про те, що українська сторона прийняла пропозицію про обмін полоненими за формулою "3 на 6", інформує сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

Згідно з повідомленням, обмін відбудеться 20 лютого.

"Буквально декілька хвилин тому представник української сторони в робочій підгрупі з гуманітарних питань Віктор Медведчук підтвердив обмін полоненими за формулою "3 на 6". Обмін відбудеться в суботу", - сказала "уповноважений із прав людини" "ДНР".

У повідомленні також зазначено, що Морозова підготувала ще кілька пропозицій щодо подальших обмінів полоненими. "Омбудсмен" висловила надію, що вони відбудуться в найближчий термін і тим самим Київ виконає 5-й і 6-й пункти мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.

Раніше Морозова заявляла, що обмін полоненими між "ДНР" та Україною може відбутися до кінця місяця, але тільки якщо київська влада піде на поступки.

Нагадаємо, 20 січня переговірники від "ДНР" і "ЛНР" на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську фактично відмовились обмінювати полонених. В останній момент вони висунули неприйнятні умови такого обміну.

Пізніше представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що представники "ДНР" і "ЛНР" хотіли обміняти 17 українських військових на 63 бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram