ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери готуються до евакуації жителів Мар'їнки

Мирних жителів можуть вивезти в Курахове і Красноармійськ

Після вчорашнього дев'ятигодинного бою в Мар'їнці керівництво Донецької області вирішило підготуватися до можливої подальшої ескалації бойових дій. У зв'язку з цим група цивільно-військової співпраці розробляє план термінової евакуації мирних жителів.

Про це повідомляє група волонтерів "Повернись живим" у Фейсбуці.

"У Мар'їнці та сусідній Красногорівці на сьогодні проживає близько 600 дітей і 120 недієздатних людей. Зараз їх вивозити немає необхідності. Але якщо бойовики відновлять обстріли або наважаться на штурм, то для евакуації цивільних готують автобуси та місця, куди їх буде вивезено - в Курахове та Красноармійськ", - наголошено в повідомленні.

Також перевіряють бомбосховища в самій Мар'їнці, оскільки люди, які живуть уже півтора року на передовій, знову відмовляються залишати рідні домівки.

Фото: "Повернись живим" / Facebook

Як відзначають волонтери, такі заходи вживають не випадково. За даними розвідки, крім великого скупчення бойовиків, в Олександрівському та Петровському районах Донецька було помічено військову техніку. Ще вчора напередодні бою терористи підтягнули до лінії розмежування БМП і самохідні артустановки.

Фото: "Повернись живим" / Facebook

"Крім того, під час бою ворог зазнав втрат, є загиблі. За словами бійців 14-ї бригади, які тримають Мар'їнку, вчора загинув один із "командирів взводу" бойовиків, за якого пообіцяли помститися його спільники", - наголошують у повідомленні.

Фото: "Повернись живим" / Facebook

Нагадаємо, за даними штабу АТО, бойовики "ДНР" готуються до захоплення Мар'їнки. Як повідомляють очевидці, сили і техніку вони нарощують в окупованому Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram