ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох українських бійців звільнили з полону бойовиків на Донбасі

Обмін відбувся у форматі "три на шість"

Із полону бойовиків "ДНР" вдалося звільнити трьох бійців антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко в своєму мікроблозі Twitter.

"Щойно Ірина Геращенко повідомила, що ще трьох українських героїв звільнили з полону бойовиків. Слава Україні", - написав він.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", обмін провели за формулою "три на шість": "ДНР" передала українській стороні трьох військовослужбовців, своєю чергою Київ - шістьох осіб, зокрема священика.

За інформацією прес-секретаря Президента Святослава Цеголка, звільнено старшого сержанта Гарнагу С.П., молодшого сержанта Дмитрука С.П. і солдата Макуха О.А.

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Оновлення на 13:05. Уповноважена Президента з питань урегулювання конфлікту на Донбасі, член підгрупи з обміну полоненими в Мінську Ірина Геращенко повідомила подробиці й інформацію про звільнених бійців.

Сержант Сергій Гарнага був поранений і захоплений бойовиками в березні 2015 року біля Мар'їнки, де і відбувався сьогоднішній обмін полоненими. Солдат Олександр Макух провів у полоні терористів рівно рік. Він брав участь в обороні Дебальцевого. Сержант Сергій Дмитрук провів у полоні майже півтора року.

"Сьогодні, після фактично тримісячної затримки, процес обміну полоненими відновлено", - написала Геращенко у Фейсбуці.

Тепер, за її словами, звільнені бійці повинні пройти медичну і психологічну реабілітацію.

"На них чекають у колишній лікарні 4-го управління, де раніше лікувалися тільки міністри і депутати. І це дуже правильно", - написала Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомила, що в полоні у сепаратистів залишаються 136 заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram