ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ: Ходаковському і Безлеру загрожує ліквідація

Росія може позбутися відомих бойовиків.

СБУ: Ходаковському і Безлеру загрожує ліквідація
Фото: www.from-ua.com

Служба безпеки України стверджує, що Олександра Ходаковського, який стояв біля витоків сепаратистського бунту в Донецькій області, а також колишнього ватажка горлівських бойовиків Ігоря Безлера можуть ліквідувати російські спецслужби.

Про це на брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, коментуючи нещодавню заяву Ходаковського про те, що до нього можуть застосувати варіант "Мозговий - Дрьомов".

"У нас є інформація, що під ним дуже захиталося крісло, скажімо так. Можливі дуже радикальні служби до цієї особи. Крім того, під загрозою ліквідації перебуває Безлер. Це також усім відомий ватажок терористів у місті Горлівка. Зараз Безлер перебуває на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим", - сказав співробітник СБУ.

Нагадаємо, Ходаковський до березня 2014 року командував спецпідрозділом "Альфа" Управління СБУ в Донецькій області, потім очолив батальйон бойовиків "Схід". До липня 2014 року був "міністром безпеки ДНР", з листопада 2014 року очолив "Раду безпеки ДНР". Останнім часом Ходаковський почав різко критикувати ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, зокрема звинувативши його в корупції.

Безлер (прізвисько - "Бєс") керував горлівськими бойовиками з весни по осінь 2014 року. 1 листопада 2014 року один з ватажків бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) повідомив, що Безлер "подав у відставку і перебуває в запасі, на Кримському півострові".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram