ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ розкрила особистість російського найманця, котрий зізнався у вбивстві 15 українців

Кадровий військовий Денис Кудрін очолив батальйон "ЛНР".

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру російського найманця, який катував і вбивав українських військових.

«Громадянин Росії Денис Іванович Кудрін (прізвисько «Хуліган») у квітні 2014 року долучився до терористичної організації «ЛНР» і очолив незаконне озброєне угруповання, яке підпорядковувалося ГРУ міністерства оборони РФ. За його наказом терористи неодноразово вели артилерійський обстріл населених пунктів Луганщини. Кудрін разом з іншими бойовиками брав участь у вбивствах і тортурах військовослужбовців Збройних сил України та пограбуванні мирного населення», - повідомляється на сайті спецслужби.

СБУ показала відеозапис, у якому Кудрін розповідає телеканалу «Россия24», як його підрозділ під час штурму позицій сил АТО вбив близько 15 українських бійців.

У своєму повідомленні СБУ вказує, що на початку 2015 року під час штурму Дебальцевого росіянин командував терористичним угрупуванням «3-й механізований батальйон 2-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу «ЛНР». За свої злочини був нагороджений фейковим орденом «За Доблесть» II ступеня.

Кудрін закінчив Серпухівський військовий інститут ракетних військ, військову службу проходив у групі бойового управління дивізіону бойового забезпечення в Іркутську.

Документування злочинної діяльності росіянина зроблено в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи) Кримінального кодексу України. Зловмисника заочно повідомлено про підозру. За місцем його реєстрації, згідно з правилами міжнародного судочинства, направлено офіційні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram