ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено двох військових

Мотузяник розповів про бій у Зайцевому і про відступ бойовиків із Широкиного.

За добу на Донбасі поранено двох військових
Александр Мотузяник

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі отримали поранення двоє українських військових.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Загалом ситуація в зоні АТО в середу була така.

На Луганському напрямку не було жодної збройної провокації з боку ворога.

На Донецькому напрямку неспокійно було в районі аеропорту. Зокрема, бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети і великокаліберні кулемети поблизу Пісків, Опитного й Авдіївки, стріляли з мінометів біля Первомайська. Крім того, бандформування, які базуються в селі Старомихайлівка, стріляли із зенітних установок і мінометів по позиціях військових біля Красногорівки і Невельського.

Також бойовики застосували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю біля Новгородського і Майорська поблизу Горлівки.

У Зайцевому бойовики зробили спробу наступу і неодноразово застосовували 82-міліметрові міномети, гранатомети, стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети. Бій тривав майже добу. Українські військовослужбовці вистояли і відкинули сили противника з висоти, з якої вони наступали. На місці покинутих позицій бойовиків військові знайшли велику кількість озброєння. Зокрема, це протитанкові керовані ракети і вогнемети "Джміль" виробництва 2000 року. Вся зброя має маркування ЗС РФ.

На Маріупольському напрямку найбільше обстрілів було зафіксовано в районі Мар'їнки. Протягом дня бойовики стріляли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів, а вже вночі о 23:40 випустили чотири міни із 82-міліметрового міномета. На переважну більшість провокацій біля Мар'їнки українські військовослужбовці відповідали вогнем зі стрілецької зброї. Також ще три й одну міни були випущені бойовиками біля Чермалика та села Гнутового відповідно, а неподалік Гранітного зафіксували одну збройну провокацію.

Мотузяник також підтвердив, що вчора бойовики покинули село Широкине. Село зараз повністю під контролем Збройних Сил України. Там тривають роботи з розчищення та розмінування території, оскільки під час відходу бойовики встановили численні розтяжки.

За умовами Мінських домовленостей, Широкине має перебувати під контролем ЗСУ.

Нагадаємо, у вівторок у зоні АТО отримали поранення двоє українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram