ГоловнаСуспільствоВійна

Ярош: цеглою у вікнах російських банків не вирішити проблему деокупації

Екс-лідер "Правого сектору" назвав дії націоналістів "не зовсім адекватними"

Ярош: цеглою у вікнах російських банків не вирішити проблему деокупації
Фото: EPA/UPG

Колишній лідер "Правого сектору", депутат Дмитро Ярош вважає, що для боротьби з російською економічною окупацією необхідно насамперед використовувати усі можливі мирні засоби.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу", коментуючи недавні події, коли націоналісти у Києві пішли трощити Альфа-банк і Сбербанк Росії.

За його словами, командир батальйону "ОУН" Микола Коханівський "не зовсім адекватний", як і бійці, які брали участь у погромах.

"Микола (Коханівський, - ред.) і хлопці, здається, їх було сім осіб, на мій погляд, не зовсім адекватні. Тому що цеглою у вікно російських банків не вирішиш питання економічної деокупації. Тому він мусить бути розсудливим, а не бігати, як пацан, і десь там щось кидати у вікна. Ми маємо ще дуже багато важелів впливу на ситуацію або на ту саму владу. Мирних важелів. Якщо не буде інших варіантів... На Грушевського ми пішли і вступили в бій з системою. Наразі ж такі варіанти є, їх треба обов'язково використовувати", - сказав Ярош.

Нагадаємо, на початку листопада Яроша фактично усунули від керівництва "Правим сектором" прихильники повалення президента Петра Порошенка і захоплення влади. Ярош у відповідь відмовився бути "весільним генералом" і пішов з поста глави "Правого сектору".

13 листопада Ярош повідомив, що бере на себе командування штабом Добровольчого українського корпусу, п'ятим і восьмим батальйонами ДУК і медбатальйоном "Госпітальєри". Наприкінці грудня Ярош повідомив, що вийшов з ПС і створює новий суспільно-політичний рух.

24 лютого 2016 року Ярош заявив про створення "Національного руху "Державна ініціатива Яроша (ДІЯ)". За його словами, "ДІЯ" планує провести об'єднавчий з'їзд у травні, а також розраховує на участь у виборах усіх рівнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram