ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох українців звільнили з полону бойовиків на Донбасі (оновлено)

Про це повідомив Порошенко

З полону бойовиків на Донбасі вдалося звільнити ще трьох людей.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Фейсбуці.

"Тільки-но з полону звільнили ще трьох наших співвітчизників. Скоро вони повернуться додому. Найближчим часом очікуємо ще хороших новин", - написав Порошенко.

Луганські бойовики вказують, що обмін за формулою 3 на 6 відбувся в районі Щастя.

Оновлення. Ірина Геращенко, представник України у гуманітарній підгрупі щодо Донбасу, пише у фейсбуці, що звільнено цивільних Леоніда Мазанька і Віталія Чуприніна та військового Ростислава.

"Леонід Мазанько і Віталій Чупринін розповідають, що їх затримали бойовики за підозрою у шпигунстві тільки за їхню проукраїнську позицію. Утримували в полоні з літа 2015 року. Ростислава мобілізували у 2014 році, розшукується з 14 липня, після полону має психологічні проблеми", - повідомила Геращенко.

Крім того, вона стверджує, що найближчими днями мають звільнити четвертого заручника. Прізвище Геращенко не називає, проте це, з великою часткою ймовірності, Марія Варфоломєєва, луганська журналістка, яку понад рік утримують бойовики.

За даними Геращенко, в полоні у бойовиків "ЛНР" і "ДНР" залишається 131 українець. Це і цивільні, і військові.

Нагадаємо, під час переговорів у Мінську "ДНР" запропонувала представникам України провести обмін полоненими за формулою "25 на 50". За даними СБУ, в полоні бойовиків залишаються близько 130 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram