ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" зірвала обмін журналістки Варфоломєєвої (оновлено)

Надія, що дівчину відпустять, залишається.

"ЛНР" зірвала обмін журналістки Варфоломєєвої (оновлено)
Мария Варфломеева

Серед чотирьох осіб, яких Україна планувала в п'ятницю обміняти в "ЛНР", була журналістка Марія Варфоломєєва, яка вже понад рік перебуває в полоні бойовиків. Однак останньої миті сепаратисти відмовилися відпускати Варфоломєєву.

Про це пише редактор "Реальної газети" і журналіст "Радіо Свобода" Андрій Діхтяренко у фейсбуці. Спочатку він повідомив, що Варфоломєєву вдалося звільнити, однак згодом уточнив, що обмін зірвався.

"Зв'язався з Олегом Котенком із групи "Патріот", який їхав забирати Машу - Олег каже, що та сторона не віддала Марію останньої миті. Виникли якісь труднощі. Але, за його словами, обіцяють усе-таки віддати її найближчим часом", - написав Діхтяренко.

Оновлення. Ірина Геращенко, представник України у гуманітарній підгрупі щодо Донбасу, пише у фейсбуці, що питання звільнення четвертого заручника тримає на особистому контролі президент України. При цьому прізвище Варфоломєєвої Геращенко не називає.

"Важливо: найближчими днями мають звільнити четвертого заручника, про що було домовлено під час останньої зустрічі в Мінську. Це питання тримає на особистому контролі президент України", - написала Геращенко.

Нагадаємо, луганська журналістка Марія Варфоломєєва понад рік перестала виходити на зв'язок. Незабаром стало відомо, що її захопили бойовики і звинуватили в шпигунстві. Варфоломєєва фотографувала одну з адміністративних будівель у Луганську.

До окупації Луганська Варфоломєєва працювала в місцевому виданні "Вільний репортер", також співпрацювала з інтернет-виданням "Схід-медіа" і центральними телеканалами.

У п'ятницю з полону "ЛНР" звільнили трьох українців - двох цивільних і одного військового. Бойовикам віддали шістьох людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram