ГоловнаСуспільствоВійна

Військові нарахували 71 обстріл за добу на Донбасі

Бойовики застосували важке озброєння.

Військові нарахували 71 обстріл за добу на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу в зоні АТО зафіксовано 71 обстріл позицій українських військ. З них 36 - на Донецькому напрямку, 22 - на Маріупольському і 13 - на Луганському.

Бойовики активізували свої дії із западанням сутінків і продовжили використання забороненого Мінськими угодами озброєння - мінометів 82 і 120 мм калібру. Зокрема на Донецькому напрямку терористи тричі близько 20:00 обстріляли опорні пункти українських військ поблизу Авдіївки і Зайцевого, випустивши при цьому 17 мін, повідомляє штаб АТО.

З гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по опорних пунктах у районі Пісків, Опитного, Новгородського, Троїцького і Майорська. БМП і снайпери обстріляли військових біля Троїцького.

На Маріупольському напрямку бойовики з міномета калібру 82 мм вели вогонь по укріпленнях українських бійців у Талаківці, а з гранатометів і великокаліберних кулеметів - по опорних пунктах поблизу Красногорівки і Мар'їнки. На Луганському напрямку ворог активізував свої дії і обстріляв з міномета і АГС позиції сил АТО поблизу Оріхового.

Неприцільний вогонь терористи вели по позиціях ЗСУ із 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів у районі Майорська, Красногорівки, Авдіївки, Луганського, Богуславського і Новозванівки.

Після півночі обстріли припинилися.

Нагадаємо, в суботу на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, одного поранило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram