ГоловнаСуспільствоВійна

Більш як 2,6 тис. українських військовослужбовців загинули в лютому 2014 року, - МЗС

Тільки за останні два місяці українські позиції були обстріляні більш як 2,5 тис. разів

Більш як 2,6 тис. українських військовослужбовців загинули в лютому 2014 року, - МЗС
Фото: Прес-центр АТО

З початку агресії Російської Федерації в лютому 2014 року загинуло більш як 2,6 тис. українських військовослужбовців і понад 9 тис. були поранені.

Про це йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій на сайті відомства.

"Тільки за останні два місяці 2016 року українські позиції були обстріляні більш як 2,5 тис. разів, в результаті яких 12 військовослужбовців загинули і понад 150 отримали поранення", - сказано в повідомленні.

У МЗС наголосили, що за період агресії під командуванням російських офіцерів на Донбасі була сформована сорокатисячна армія, укомплектована і профінансована російською стороною.

В українському зовнішньополітичному відомстві також заявили, що Росія не виконала жодного зі своїх зобов'язань відповідно до Мінської угоди. Зокрема, Росія і контрольовані нею бойовики продовжують військові провокації, в тому числі із застосуванням зброї, що має бути відведена під контролем і моніторингом ОБСЄ.

Нагадаємо, спікер Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко 29 лютого повідомив, що 25 лютого бойовики захопили одного військового і тіло іншого після підриву вантажівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram