ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області обстріляли зведену мобільну групу (оновлено)

Поранено трьох борців із контрабандою.

У Луганській області обстріляли зведену мобільну групу (оновлено)
Архив
Фото: facebook.com/ato.news

У Луганській області обстріляли зведену мобільну групу "Щастя", поранено трьох людей, повідомив військовий журналіст, волонтер Родіон Шовкошитний.

"Тільки-но між Трьохізбенкою та Лопаскіним було скоєно напад на зведену мобільну групу "Щастя". Підствольний гранатомет і стрілецька (зброя). Поранено трьох співробітників групи. Зараз відбувається евакуація у шпиталь", - написав він у фейсбуці.

Волонтер також додав, що розстріляний "Хаммер" групи, в якому вона пересувалася, залишився на місці нападу.

Оновлення. Луганська військово-цивільна адміністрація повідомляє, що поранено двох співробітників СБУ і десантника.

Один з поранених отримав кулю в легеню, вирішується питання про транспортування його до військового шпиталю в Харкові.

Оновлення 22:26. Спікер Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в своєму Facebook виклав фото з місця події і повідомив подробиці обстрілу.

Цей потріпаний Hummer, як їх називають на фронті - ленд-лізівський (від США), зведеної мобільної антиконтрабандної спецг...

Опубліковано Artem Shevchenko 1 березень 2016 р.

"Цей пошарпаний Hummer, як їх називають на фронті - ленд-лізовський (від США), зведеної мобільного антиконтрабандної спецгрупи (ДФС СБУ) сьогодні вдень потрапив у засідку біля Трьохізбенки на Луганщині", - написав він.

Фото: сторінка Артема Шевченка в Facebook

За словами Шевченка, ДРГ супротивника вела вогонь із вигідної позиції через річку з протилежного, ворожого боку Сіверського Донця з РПГ-7, РПГ-18, СВД, ПК, автоматів.

Фото: сторінка Артема Шевченка в Facebook

"Результат - у нас троє поранених", - зазначив він.

Фото: сторінка Артема Шевченка в Facebook

"Це приблизно той район, де загинула в вересні 2015-го група "Ендрю". У бій сьогодні вступили бійці Леонід Пантикін із батальйону поліції Луганськ-1 і розвідка 92-ї окремої механізованої бригади Віктор Ніколюк, але без особливих успіхів. Ворог нахабніє все більше", - додав Артем Шевченко.

Фото: сторінка Артема Шевченка в Facebook

Нагадаємо, зведені мобільні групи у складі силовиків і волонтерів запрацювали з літа 2015 року, щоб боротися з контрабандою в зоні АТО.

2 вересня 2015 року поблизу Щастя (Луганська обл.) розстріляли зведену мобільну групу, загинули двоє людей - відомий волонтер Андрій "Ендрю" Галущенко і співробітник фіскальної служби, чотири особи були поранені. У лютому за підозрою в скоєнні цього нападу затримали двох бійців 92-ї бригади ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram