ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ виклала переговори Краснова з "російським куратором"

Представник "Азова" зустрічався з російською диверсанткою Коледою, стверджує спецслужба

Служба безпеки України оприлюднила аудіозапис переговорів затриманого голови цивільного корпусу полку "Азов-Крим" Станіслава Краснова з якимось чоловіком, який, як стверджує спецслужба, є його російським куратором.

На запису Краснов, як стверджує СБУ, обговорює з цією людиною затримання громадянки Росії Марії Коледи. Її СБУ зловила у квітні 2014 року і заявила, що Коледа намагалася організувати масові заворушення у Херсонській і Миколаївській областях. Краснов каже, що розмовляв і зустрічався з нею. Його співрозмовник запитує, з якого номера, і радить змінити сім-карту.

Під час ще однієї розмови Краснов повідомляє своєму співрозмовнику, що СБУ затримала у Харкові "громадянина К, якого у квітні минулого року у Сімферополі завербували "ГРУшники", "ФСБшники" для проведення підривної діяльності у Харкові".

На це "російський куратор" відповідає: "Там у мене втрат немає".

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали Краснова і його подругу Оксану Шелест 28 лютого. Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснов підозрюється у співпраці з російськими спецслужбами.

Представники "Азова" влаштували пікети біля будівлі СБУ у зв'язку із затриманням Краснова. У вівторок суд обирає йому запобіжний захід. На обличчі Краснова помітили сліди побоїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram