ГоловнаСуспільствоВійна

Краснов визнав контакти з іноземними спецслужбами (оновлено)

При цьому активіст назвав фейком запис розмови з російським куратором.

Краснов визнав контакти з іноземними спецслужбами (оновлено)
Станислав Краснов
Фото: http://azov.press

Голова цивільного корпусу полку "Азов-Крим" Станіслав Краснов назвав змонтованим фейком запис розмови зі своїм російським куратором.

"Я, чесно, не бачив цих відео... Це 100% фейк", - сказав він на прес-конференції.

За словами Краснова, схоже відео СБУ змонтувала за пару тижнів до перемоги Майдану.

"Вони його назвали "Сучасні кати України", де я й Олександр Костенко нібито катували якихось співробітників "Беркута", хоча такого факту ніколи не було", - зазначив він.

Коментуючи своє затримання, Краснов припустив, що причинами могли послужити його діяльність на енергоблокаді Криму і старі конфлікти зі співробітниками СБУ з Криму, які переїхали в Україну.

"Багато чинників може бути. І моя участь у блокаді, активна, безпосередня. Коли я там був востаннє, менш ніж тиждень тому, світло на Крим знову ввімкнули. Можливо, вони боялися, що я його якось вимкну. Можливо, це помста за мої якісь старі там конфлікти з СБУшниками в Криму", - сказав він.

При цьому Краснов визнав, що мав контакти зі спецслужбами інших держав.

"З приводу якихось моїх відносин зі спецслужбами інших держав, то про всі такі факти я відразу повідомляв невідкладно відповідним українським спецслужбам. І, крім держави Україна, нічиї інтереси не представляв", - сказав він.

Оновлення. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, відповідаючи на запитання журналістів, чому в СБУ його звинувачують у співпраці з російськими спецслужбами, якщо він інформував про це, Краснов зазначив: "Я не говорив, що щось розповідав СБУ. Я говорив, що "відповідним спецслужбам". У нас дуже багато відповідних спецслужб".

Про контакти зі спецслужбами РФ активіст сказав: "Те, що такі факти були, я не буду заперечувати. Вони були в усіх, хто займається громадською діяльністю. Але я підписував документ про нерозголошення".

Нагадаємо, 28 лютого співробітники СБУ затримали голову цивільного корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН і учасника блокади Криму Станіслава Краснова. Його підозрюють у зберіганні зброї і вибухівки. Напередодні представник СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснова завербувала Росія, і його затримали після закладання у сховок 42 кілограмів вибухівки.

1 березня суд не зміг обрати для Краснова запобіжний захід. Суддя оголосила перерву в засіданні до 2 березня для надання медичної допомоги затриманому. У ніч на середу Краснова відпустили з-під варти у зв'язку з тим, що минув триденний термін затримання. Засідання суду про обрання запобіжного заходу продовжиться сьогодні о 14:00.

Тим часом СБУ оприлюднила аудіозапис перемовин Краснова з якимось чоловіком, який, як стверджує спецслужба, є його російським куратором.

Представники "Азова" влаштували акції протесту біля СБУ і суду у зв'язку із затриманням Краснова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram