ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в АТО загинули троє військових, 14 поранено

Погані новини надійшли з Луганської області

За добу в АТО загинули троє військових, 14 поранено
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в районі проведення АТО троє українських військовослужбовців загинули, 14 - отримали поранення.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку вчора було найважче. Близько 11:00 під ворожий обстріл потрапив автомобіль української зведеної мобільної групи з питань боротьби з незаконним перевезенням товарів через лінію розмежування. Бойовики відкрили вогонь з гранатомета з протилежного боку Сіверського Дінця, коли машина рухалася по дорозі Лопаскине - Трьохізбенка. Троє силовиків отримали поранення.

Також на автодорозі Гірське - Лисичанськ на вибуховому пристрої підірвався автомобіль з військовослужбовцями ЗСУ. Загинули троє бійців, двоє отримали поранення.

Безпосередньо на лінії зіткнення зафіксовано три ворожі обстріли.

На Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння. Противник 5 разів застосував 82-мм і 120-мм міномети. Ворожі провокації зафіксовано на всіх ділянках фронту - Світлодарська дуга, околиці Горлівки, Донецький аеропорт.

На Маріупольському напрямку ситуація залишається незмінною. Противник проявляє найбільшу активність у Мар'їнському районі, а також на ділянці фронту Чермалик - Широкине. При цьому ворог тричі застосував міномети. Найбільш активні обстріли наших позицій тривали з 12:00 до 18:00, після чого встановилася повна тиша.

Нагадаємо, у вівторок бойовики на Донбасі 47 разів обстріляли українських військових, в тому числі на Донецькому напрямку - 29 разів, на Маріупольському 15 і на Луганському - три.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram