ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області встановлять телепередавач на окуповані території

За словами Жебрівського, українське телебачення буде "добивати" до Уралу

У Донецькій області встановлять телепередавач на окуповані території
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв, що найближчим часом в області встановлять передавач, який буде транслювати українське телебачення на окуповані території Донбасу.

Про це він заявив у Краматорську на відкритті конференції "Стратегія мовлення для Донбасу", повідомляє "Укрінформ".

"Переконаний, що найближчим часом разом з нашими міжнародними партнерами ми посилимо присутність українського телебачення, в тому числі й на окупованій території. Навіть для аналогового обіцяють один передавач поставити... Я думаю, що щонайменше українські території... Воронежчина, Курщина, Київщина, Краснодарський край - вони будуть чути Україну і повернуться назад, до праджерел. Не тільки окуповані території Донецької та Луганської областей", - заявив Жебрівський.

За його словами, такий передавач можуть установити вже протягом найближчого місяця.

"Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко працює в цьому напрямку з міжнародними інститутами. Там близько 5 кВт, і сигнал буде "добивати" до Уралу", - зазначив Жебрівський.

Наразі вирішується питання про місце розташування передавача. За словами голови Донецької ВЦА, розглядають три локації. Які саме, він не уточнив.

Нагадаємо, в грудні 2015 року міністр інформаційної політики розповів в інтерв'ю шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній, що МІП вдалося відновити мовлення українських телеканалів і радіостанцій на 70% території Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram