ГоловнаСуспільствоВійна

На КПП "Гнутове" прикордонник і працівник ДФС за хабарі пропускали товари на окуповану територію

Співробітники СБУ викрили корупційну схему і затримали двох підозрюваних

Співробітники Служби безпеки викрили корупційну схему переміщення товарів через пункт пропуску "Гнутове" на тимчасово окуповану територію, організовану працівниками прикордонної та фіскальної служб.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Зловмисники регулярно отримували гроші за безперешкодне переміщення вантажів на територію, підконтрольну т.зв. "ДНР". Зокрема, за ввезення 10 тонн товарів широкого вжитку вони вимагали 95 тис. гривень", - наголошено в повідомленні.

Співробітники спецслужби затримали начальника прикордонної зміни КПП "Гнутове" під час отримання більш ніж половини хабара.

Одночасно у Львові СБУ затримала працівника фіскальної служби, який під час перебування в зоні проведення АТО був також задіяний у корупційній схемі на цьому пункті пропуску.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у нього 15 тис. гривень, гранатомет РПГ-22, автомат Калашникова, 38 гранат, 200 грамів пластиду і майже 2 тис. патронів різного калібру.

Фото: Прес-служба СБУ

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд Києва засудив до п'яти років позбавлення волі командира батальйону 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Володимира Пушкаря, який зізнався в отриманні 1,1 млн гривень хабара за пропуск 10 вантажівок на окуповану територію в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram