ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики випустили по Чермалику 76 мін, - штаб АТО

По Широкиному удару завдали мінами 120-го калібру

Бойовики випустили по Чермалику 76 мін, - штаб АТО
Фото: Макс Левин

У зоні проведення антитерористичної операції бойовики порушують "режим тиші", продовжуючи обстріли позицій Збройних Сил України з метою зриву Мінських домовленостей, заявляє штаб АТО у Фейсбуці.

За інформацією прес-центру, 4 березня з 00 годин 00 хвилин у зоні проведення АТО в Донецькій і Луганській областях з метою реалізації рішень тристоронньої групи було оголошено "режим тиші".

"Повинні бути припинені не тільки бойові дії, а й навчання з бойовою стрільбою з будь-якого виду зброї, будь-якого калібру, в тому числі із застосуванням засобів імітації, в межах 15-кілометрової зони від лінії зіткнення сторін", - пояснено в повідомленні.

Водночас статистика обстрілів за останню добу показує, що кількість обстрілів не зменшилася, їхня інтенсивність зросла.

Зокрема ввечері, 4 березня, тільки по Чермалику було випущено 76 мін із 82-міліметрового міномета.

Під мінний обстріл також потрапили н.п. Широкине, Шахта Бутівка, Авдіївка, Опитне, Красногорівка. Причому по Широкиному удару завдали мінами 120-го калібру, йдеться в повідомленні штабу АТО.

Нагадаємо, протягом 4 березня бойовики 18 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі, з них 15 - на Донецькому напрямку і три - на Маріупольському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram