ГоловнаСуспільствоВійна

Клих поскаржився на примусові ін'єкції невідомого препарату у російській в'язниці

Протягом двох тижнів українцеві дають якісь невідомі препарати

Клих поскаржився на примусові ін'єкції невідомого препарату у російській в'язниці
Станислав Клых и Николай Карпюк
Фото: РБК-Украина

Адвокат українця Станіслава Клиха, ув'язненого в СІЗО Грозного, Марина Дубровіна стурбована його фізичним станом.

Про це йдеться в її адвокатському запиті, який оприлюднила волонтер Ольга Решетилова у фейсбуці.

"Під час відвідин мого підзахисного 1 березня, він повідомив, що йому приблизно протягом двох тижнів, тобто з середини лютого 2016 року, щодня дають якісь медичні препарати (таблетки). За його словами, нібито "від застуди" і бром "для спокою чоловіків". При цьому йому двічі вкололи якісь уколи, незважаючи на те, що він чинив опір", - йдеться в запиті.

Дубровіна просить повідомити, які саме медичні препарати дають її підзахисному, а також - з якою метою і який лікар їх призначив.

Фото: facebook.com/o.reshetylova

Клиха, а також ще одного українця Миколу Карпюка, в Росії судять у Верховному суді Чечні нібито за участь у боях проти російських військовослужбовців у лавах УНА-УНСО в середині 90-х років.

14 і 15 березня у Грозному мало відбутися судове засідання у справі Карпюка і Клиха, проте воно не відбулося через хворобу судді, пишуть "Грани".

Планувався допит свідків захисту. Спеціально для цього як свідки на суд з України прибули 72-річна мама Клиха і його двоюрідний брат, а також двоє рідних братів Карпюка і українська правозахисниця Марія Томак. Нова дата судового засідання поки що не відома. Судді, за словами адвокатів, виписано курс лікування на місяць.

Нагадаємо, Карпюка заарештували у березні, Клиха - у серпні 2014 року. Слідком РФ стверджує, що Карпюк разом із нині покійним Олександром Музичком керував "бандою "Вікінг", яка нібито скоювала злочини у Чечні у 90-х роках. У СК Росії кажуть, що членами "Вікінга" також були нинішній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, Юрій Долженко, Клих та інші українці.

Проти Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофєєв. Він також заявив, що у Чечні воював нинішній український прем'єр Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram