ГоловнаСуспільствоВійна

Диверсанти бойовиків двічі намагалися проникнути на територію, підконтрольну бійцям АТО

За добу зафіксовано 42 обстріли з боку сепаратистів

Диверсанти бойовиків двічі намагалися проникнути на територію, підконтрольну бійцям АТО
Фото: Макс Левин

Після відносного затишшя з настанням сутінків і до опівночі бойовики активізували обстріли позицій бійців антитерористичної операції на Донбасі.

Як повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці, в епіцентрі подій були позиції військових у районі Новотроїцького, Зайцевого і Троїцького. Обстрілюючи позиції військових з 82- і 120-міліметрових мінометів, бойовики випустили в цьому районі близько 100 мін.

Біля Авдіївки терористи застосовували великокаліберні кулемети, гранатомети і стрілецьку зброю, а поблизу Новгородського і Луганського використовували озброєння БМП.

На Маріупольському напрямку сепаратисти обстріляли опорні пункти біля Широкиного.

Двічі, близько 10:00 і 17:00, після мінометного обстрілу диверсанти бойовиків намагалися проникнути на підконтрольну бійцям АТО територію між опорними пунктами поблизу Новотроїцького.

"Завдяки вмілим та рішучим діям українських бійців ворог, отримавши адекватну відповідь, від своїх намірів відмовився", - наголошено в повідомленні.

Також неприцільно вогнем із мінометів калібру 82 мм, зеніток, гранатометів і великокаліберних кулеметів поблизу Авдіївки, Новгородського, Невельського і Опитного терористи намагалися спровокувати військових на вогонь у відповідь.

Усього за добу було зафіксовано 42 обстріли. Після опівночі бойовики припинили вогонь.

Нагадаємо, вчора з полону бойовиків на Донбасі були звільнені двоє українських військових і один цивільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram