ГоловнаСуспільствоВійна

Прикордонники протестували новий БТР "Тритон"

Нова бронемашина здатна захистити екіпаж при підриві протитанкової міни

У навчальному центрі Державної прикордонної служби імені генерал-майора Ігоря Момота випробували військову техніку нового зразка, а саме - колісну бронемашину з посиленим протимінним захистом "Тритон".

Про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби. "у межах інженерно-технічного облаштування кордону з Російською Федерацією, ця техніка скоро надійде на озброєння в Східне регіональне управління", - наголошується в повідомленні.

Новий БТР тестували протягом декількох днів у польових умовах. Він призначений для прикриття загрозливих напрямків, ведення спостереження і передачі інформації в центри управління.

Фото: dpsu.gov.ua

Ця модель бронемашини розроблена інженерами саме для прикордонників. Машина має бронювання, відповідне другого рівня STANAG 4569. Таким чином, "Тритон" здатний захистити екіпаж при підриві протитанкової міни потужністю до 6 кг вибухівки.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Машина оснащена комплексом наземної розвідки - радіолокаційною станцією і тепловізійною установкою. "Тритон" може перевозити додатково до чотирьох осіб наряду у віддалені зони, де вони зможуть в автономному режимі нести службу до семи діб. Для цього бронемашина оснащена дизель-генератором, автономним опаленням та системою кондиціонування. Для передачі даних на "Тритон" встановлено супутникову систему.

Нагадаємо, США дадуть Україні $25 млн на реформу поліції і Держприкордонслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram