ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ зловила в Луганській області 12 агентів "ЛНР"

Затримання пройшли в Старобільську, Біловодську та Марківці.

Співробітники Служби безпеки України провели в Луганській області багатоходову операцію, завдяки якій викрили розгалужену агентурну мережу "МДБ ЛНР", створену за участю російських спецслужб.

Як повідомляється на сайті спецслужби, в Старобільську, Біловодську та Марківці співробітники спецслужби затримали дванадцять інформаторів, які надавали бойовикам дані про дислокацію та переміщення підрозділів сил антитерористичної операції. Керували діяльністю мережі два представники терористичних угруповань "МДБ ЛНР" і батальйону "Лєший", яких координували представники спецслужб РФ.

Інформацію також використовували бойовики з підготовки низки диверсійно-терористичних актів на військових і інфраструктурних об'єктах Луганської області. Зокрема, диверсанти намагалися в січні підірвати в Старобільську військову комендатуру.

Одним з основних завдань російських кураторів було вербування агентів в українських військових підрозділах. Співробітники спецслужби задокументували спробу вербування офіцера Збройних сил України.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram