ГоловнаСуспільствоВійна

Суд продовжив арешт російських спецпризначенців до 19 травня

Наступне засідання призначено на 5 квітня

Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт російських військовослужбовців Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова до 19 травня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська наполягала на тому, що як запобіжний захід слід обрати домашній арешт.

Наступне засідання призначено на 5 квітня. Залучений до справи новий адвокат Александрова Валентин Рибін просив для ознайомлення з матеріалами справи час до 11 квітня, проте суд попросив його оперативно попрацювати над цим. Зазначимо, що матеріали справи налічують шість томів.

Також суд ухвалив рішення надати охорону адвокату Соколовській.

"Існують реальні обставини загрози життю і здоров'ю... Клопотання задовольнити частково... У рамках справи Александрова і Єрофєєва забезпечити особисту охорону, охорону членів сім'ї, житла і майна, видати спецзасоби", - йдеться в рішенні суду.

Соколовська також заявила, що готова прийти на допит у Головну військову прокуратуру на предмет з'ясування обставин зникнення адвоката Грабовського.

"Голосіївське управління Нацполіції вже двічі допитало мого помічника з приводу подій... Сьогодні вранці йому почав дзвонити слідчий з особливо важливих справ Головної військової прокуратури і запрошував його на допит... Я так думаю, що ввечері все-таки поїдемо на цей допит", - сказала Соколовська.

Нагадаємо, російських спецпризначенців Єрофєєва й Александрова затримали 16 травня 2015 року в Луганській області. Під час затримання вони чи їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура пред'явила їм підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram