ГоловнаСуспільствоВійна

Російський вертоліт порушив повітряний простір України в Херсонській області

Мі-8 пролетів над газорозподільною станцією і повернувся до Криму

Російський вертоліт порушив повітряний простір України в Херсонській області
Вертолет МИ-8 АМТШ
Фото: arms-expo.ru

Російський транспортно-штурмовий вертоліт Мі-8 порушив повітряний простір України в Херсонській області.

Про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби.

"23 березня прикордонні наряди Держприкордонслужби під час несення служби на косі Арабатська стрілка (Генічеський район) о 12:08 виявили вертоліт Мі-8 АМТШ (бортовий номер 068), який прямував курсом 1100 на висоті від 1000 м до 200 м з боку затоки Сиваш", - ідеться в повідомленні.

Прикордонники повідомили, що о 12:09 вертоліт перетнув Арабатську стрілку над газорозподільною станцією, а о 12:10 здійснив поворот на південь над українською газовидобувною платформою "Стрєлкова-5" в Азовському морі. О 12:12 вертоліт перетнув адмінкордон області в бік анексованого Росією Криму.

"Держприкордонслужба діяла відповідно до повноважень і своєчасно поінформувала взаємодіючі та компетентні органи України", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, влітку 2014 року українські силовики неодноразово повідомляли про порушення кордону російською авіацією. У липні МЗС надіслало російській стороні ноту протесту в зв'язку з порушенням повітряного простору вертольотами Мі-8 і Мі-24.

У листопаді 2015 року ВВС Туреччини збили російський військовий літак, що порушив повітряний простір країни. Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав дії турецьких військових захистом суверенітету і заявив, що в разі порушення нашого повітряного простору українські військові повинні діяти аналогічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram