ГоловнаСуспільствоВійна

РНБО затвердила "список Савченко"

Україна ніколи не визнає "вироків" російських судів, наголосив президент

РНБО затвердила "список Савченко"
Заседание СНБО
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони затвердила список санкцій причетних до порушення прав депутата Верховної Ради Надії Савченко, кінорежисера Олега Сенцова й інших утримуваних в Росії українців.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко у своєму мікроблозі Twitter.

"РНБО затвердила список санкцій" список Савченко - Сенцова", - написав він.

У єдиний список санкцій внесені керівники ФСБ Росії, співробітники слідчого комітету, прокуратури, суддівського корпусу і військові, повідомляється на сайті РНБО за підсумками засідання.

"У список внесені особи, причетні до викрадення, незаконного затримання, тортур, фальсифікації справ, організації та проведення замовних і нікчемних з правового погляду "вироків" російських судів. Серед осіб, які увійшли до списку санкцій: керівники і співробітники ФСБ, Слідчого комітету РФ, прокуратури, суддівського корпусу, військові та інші", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання президент Петро Порошенко наголосив, що Україна ніколи не визнає "вироків" російських судів щодо незаконно затриманих українців.

Також Порошенко доручив розширити список санкцій за рахунок громадян Росії, причетних до переслідування кримських татар на території окупованого півострова.

Нагадаємо, 17 березня президент Порошенко під час свого візиту в Брюссель передав голові Європейської Ради Дональду Туску санкційні пропозиції проти осіб, які фабрикували справу Савченко. Санкційний "список Савченко" включає також причетних до засудження українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва.

"Список Савченко" був опублікований 18 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram