ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко підписав указ про демобілізацію четвертої хвилі

Президент розраховує, що з початку року буде укладено близько 14 тис. контрактів з військовими

Порошенко підписав указ про демобілізацію четвертої хвилі
Порошенко на заседании СНБО
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі (в 2014 році і навесні 2015 року).

Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки й оборони, передає офіційний сайт Президента.

"Хочу почати з дуже приємної новини для 45 тис. військовослужбовців, які в непростих умовах захищають нашу країну. Йдеться про військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації. Я підписав Указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу Указом від 21 липня 2014 і Указом від 14 січня 2015 року", - заявив Порошенко.

Він також зауважив, що цей указ жодним чином не впливає на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угруповання, яке міститься на сході України і біля кримського перешийка.

"Держава докладає максимум зусиль для того, щоб забезпечити Збройні сили та інші силові підрозділи", - зазначив президент.

Порошенко відзначив успішність компанії щодо укладення контрактів з військовослужбовцями і висловив переконання, що вже з початку цього року буде укладено близько 14 тис. контрактів.

"Солдат-контрактник отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менш як 7 тис. грн, а в зоні АТО - 11 тис. грн", - нагадав президент.

Нагадаємо, під час сьомої хвилі мобілізації  призвуть 10 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram