ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка дізналася про намір бойовиків дискредитувати заступника голови місії ОБСЄ

Під виглядом навчальних стрільб заплановано масштабні провокаційні обстріли

Розвідка дізналася про намір бойовиків дискредитувати заступника голови місії ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Розвідка Міністерства оборони заявляє про намір російських військовослужбовців почати кампанію дискредитації заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александра Хуга.

Про це повідомляють на сайті ГУР Міноборони.

"З 28 березня заплановано розпочати цільову інформаційну акцію з метою дискредитації заступника голови місії Александра Хуга", - сказано в повідомленні.

За інформацією ГУР, такі дії терористів пов'язані зі зростанням впливу ОБСЄ на непідконтрольну владі частину території Донбасу.

З 29 березня по 4 квітня під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами військовослужбовці РФ планують масштабні провокаційні обстріли передових позицій бійців антитерористичної операції, щоб викликати вогонь у відповідь.

"Задум операції передбачає здійснення збройних провокацій проти ЗСУ з метою звинувачення української сторони в порушенні Мінських домовленостей й отримання підстав для початку наступальних бойових дій", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляють, що в Донецькій області в районі Ясинуватої, Донецька і Нової Мар'ївки зафіксовано "Гради" й артилерійські системи бойовиків.

Нагадаємо, під час візиту представників ОБСЄ в Донецьку область бойовики дотримувалися режиму припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram