ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в АТО поранено шістьох військових

Один боєць загинув у ДТП

За добу в АТО поранено шістьох військових
Александр Мотузяник

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, шість бійців отримали поранення. Також один військовослужбовець загинув у результаті ДТП.

Про це повідомив на брифінгу представник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші на крайньому сході і заході області - у с. Болотяне Станично-Луганського району та в м. Попасна. Обидва обстріли відбулися ввечері, вже після заходу сонця.

На Донецькому напрямку противник знову застосував ствольну артилерію (152-мм гармату). Інцидент стався в Майорську. Також тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО - за минулу добу окупанти випустили по наших військах понад 230 мін (рекордна кількість з минулого літа). Основні "гарячі точки" - Світлодарська дуга (Луганське), околиця Горлівки (Зайцеве, Майорськ, Ленінське) та Авдіївка. В Авдіївці у результаті ворожого обстрілу було поранено цивільного.

Відносно спокійно лише на відрізку лінії зіткнення між Горлівкою та Ясинуватою.

За минулу добу на Донецькому напрямку бойовики здійснили понад 60 обстрілів позицій сил АТО.

На Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші у Мар'їнці та Широкиному. Обстріли були прицільними, сили АТО відкривали у відповідь вогонь. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку було чотири обстріли.

Нагадаємо, від початку березня тривають бої у промзоні Авдіївки. Сепаратисти намагаються повернути контроль над втраченими тут позиціями, які дозволяють силам АТО тримати під вогневим контролем трасу Донецьк-Горлівка.

У неділю в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинув один український військовий, ще семеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram