ГоловнаСуспільствоВійна

Суд вперше визнав факт загибелі українського військового від агресії РФ

Суд розглядає заяву вдови загиблого бійця - майора Ярослава Костишина

Суд вперше визнав факт загибелі українського військового від агресії РФ

Український суд вперше встановив факт загибелі українського військовослужбовця у результаті російської збройної агресії.

Про це йдеться у постанові Ярмолинецького районного суду Хмельницької області у справі про загибель майора Ярослава Костишина у жовтні 2014 року в Авдіївці Донецької області, інформує РБК-Україна.

"Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1, яка діє в особистих інтересах та в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3, зацікавлені особи: Міністерство соціальної політики України та Російська Федерація, про встановлення факту загибелі ОСОБА_4 внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України", - йдеться в постанові суду про відкриття справи за заявою вдови Костишина.

Як заявив глава Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрія Сенченко, який представляє в суді інтереси сім'ї загиблого, це рішення суду є історичним.

"Як тільки рішення набуде чинності, далі ми будемо допомагати родині загиблого отримати компенсацію відповідно до закону", - заявив Сенченко.

Він також зазначив, що "Сила права" має намір допомагати всім сім'ям загиблих військових підготувати відповідні документи для звернення до суду.

"Усі ці рішення Україна може використовувати для засудження тих, хто почав цю агресію, наприклад, у Гаазькому суді, в інших міжнародних інстанціях. Це не політичне рішення, це рішення суду, який вивчив всі обставини. І тепер ми маємо вичерпні докази того, що люди загинули в результаті російського збройного втручання", - додав він.

Нагадаємо, 27 січня 2015 року Україна офіційно визнала Росію країною-агресором. Росія ж постійно спростовує свою участь у бойових діях на Донбасі.

За даними Служби безпеки, на Донбасі загинули 1,6 тис. кадрових російських військових, 3,2 тис. найманців.

Раніше волонтери організації "Вантаж-200 з України в Росію" опублікували список загиблих на Донбасі росіян. За їхньою інформацією, на Донбасі загинув 2081 громадянин РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram