ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона СЦКК закликала російських колег вплинути на бойовиків у районі Зайцевого

Названі можливі шляхи деескалації ситуації

Українська сторона СЦКК закликала російських колег вплинути на бойовиків у районі Зайцевого
Фото: Пресс-центр штаба АТО

У зв'язку із загостренням ситуації в районі населеного пункту Зайцеве українська сторона СККЦ закликала російську сторону використовувати свій традиційний вплив на бойовиків незаконних збройних формувань для повного припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Крім того, українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню виступила з ініціативою про можливі шляхи деескалації ситуації в цьому районі.

"Зокрема, СММ ОБСЄ було запропоновано здійснювати моніторинг ситуації щоденними мобільними патрулями спостерігачів ОБСЄ певних місць разом з офіцерами-спостерігачами, що дозволило б здійснювати об'єктивний контроль ситуації та оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Фото: Прес-центр штабу АТО

Як зазначається, ця ініціатива була висунута українською стороною СККЦ ще минулого тижня, але російська сторона так і не змогла отримати від бойовиків незаконних збройних формувань відповідних гарантій безпеки представникам СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, на початку лютого Служба безпеки України запідозрила російських офіцерів СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін) у співпраці з терористичними організаціями на Донбасі і відкрила кримінальне провадження за цим фактом.

Як повідомлялося, в грудні виявилося, що військовослужбовці Росії, які входять у склад СЦКК, мають статус звичайних туристів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram